Próbálja ki lombfalfelület
és dózis számláló kalkulátorunkat!

VitiSan SP® | gombaölő szer

Kontakt hatású gombaölő szer lisztharmat, szürkepenész és varasodás ellen

A VitiSan SP® gombakórokozók elleni megelőző és gyógyító hatású kontakt gombaölő szer és makro-tápelemtrágya. A hatás első sorban a növényfelszínen található gombamicélium és a spóra elleni dehidratáló hatáson alapul.

Hatóanyag: Kálium-hidrogén-karbonát

Felhasználható: szőlő, alma, spárga, szamóca, köszméte, pirosribiszke, feketeribiszke, málna, szeder, uborka, sütőtök, spárgatök, cukkini, patisszon, sárgadinnye, görögdinnye, paradicsom (hajtatásban), tojásgyömülcs (hajtatásban), endívia, galambbegy, saláta, dísznövények

Károsítok: lisztharmat, varasodás, szürkepenész (botrytis), sztemfíliumos foltosság ellen

Dózis: engedélyokirat szerint!

Hogyan hat?

A kezelt növényfelszínen lúgos kémhatás kialakításával is akadályozza a betegséget okozó gombák megtelepedését. A kórokozók fedettsége a VitiSan SP® gombaölő szer permetlevével azok képleteinek kiszáradását eredményezi, illetve megakadályozza a fertőzést. A VitiSan SP® gombaölő szer megfelelő hatása érdekében egyenletes fedettségre, teljes permetlé borításra kell törekedni minden, betegségnek kitett növényfelszínen, melyet hatásfokozó adalékanyag (pl. Wetcit) hozzáadásával jelentősen fokozni lehet.
A kálium alapvető és kulcsfontosságú szerepet tölt be a betegség ellenállóságon túlmenően a növények tápanyagellátásában is. A könnyen felvehető kálium biztosításával, azaz a VitiSan SP® gombaölő szer többszöri használatával a növény ellenálló képessége és stressztűrése, különösen a szárazságtűrése fokozódik. A növény kórokozókkal, elsősorban a lisztharmattal és szürkepenésszel szembeni ellenálló képessége jelentősen felerősödik, a termés mennyisége nő és minősége javul.

Felhasználás:
Felhasználása amennyire csak lehet – preventíven, a vegetáció kezdetétől, vagy legkésőbb a fertőzésre hajlamosító körülmények bekövetkezésekor javasolt, azonban eradikatív hatásának köszönhetően a kialakuló fertőzéseket is blokkolja. Szükség esetén 7-10 naponta javasolt a kijuttatása, szőlőben 500-800 (nagy lombtömeg esetén 1.000-, akár 1.200) l/ha; egyéb növényekben is -lehetőleg lombtömeghez igazított – bőséges permetlé-mennyiséggel (táblázat szerint). Fokozott fertőzésre hajlamosító körülmények fennállása esetén rövidebb védekezési fordulók, – és dózisintervallum esetén – magasabb dózis alkalmazása szükséges. A szürkerothadás megelőzésében jó eredményeket érhetünk el a VitiSan SP® gombaölő szer használata mellett. A kialakulóban lévő fertőzést blokkolja, illetve a kialakuló penészgyepet – megfelelő nedvesítés esetén – leszárítja, valamint a rothadásnak indult növényrészeket, bogyókat beszárítja. A betakarítás/szüret előtt 0-1 napos várakozási idejével kockázat nélkül használható. A hagyományos szürkepenész, illetve lisztharmat elleni szerektől eltérő hatásmódja, kontakt hatása révén rezisztencia kezeléshez kiváló segítséget nyújt.

Hasznos információk:
Bacillus thuringiensis hatóanyagú rovarölő szerekkel nem keverhető! Kénnel együtt kijuttatva a kénkészítmény maximális dózisa 4 kg/ha. Lúgos kémhatásra érzékeny növényvédő szerekkel nem keverhető, más növényvédő szerekkel és termésnövelő anyagokkal történő együttes kijuttatása előtt célszerű keverhetőségi próbát végezni.
A növényfajták/hibridek eltérő érzékenysége miatt – elsősorban korábbi tapasztalatok hiányában előzetesen fitotoxicitási vizsgálatot kell végezni. Réztartalmú készítményekkel érzékeny almafajtákban nem javasolt kombinálni, illetve dísznövényekben mindenképpen előzetes fitotoxicitási vizsgálat javasolt.

Tárolás: Hűvös, de fagymentes, száraz, jól szellőző, fedett, savaktól mentes helyen.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 vagy 1 nap

Kiszerelés: 25kg, 1kg és 100g

Hasznos információk

  • A Vitisan SP ökológiai gazdálkodásban használható!
  • Képviseleti gazdaboltjainkban kiskerti kiszerelésben is kapható
  • Megelőző, gyógyító és eradikatív hatás
  • Foszfit mentes technológia
  • Rövid élelmezés- egészségügyi várakozási idő
  • Tökéletes lisztharmat elleni védelem

Letöltések

1
Engedelyokirat.pdf Engedélyokirat.pdf application/pdf
Download 772.82 KB 2023-04-25 2023.04.24. 2021-02-16 2021.02.15.
Prospektus.pdf application/pdf
Download 571.61 KB 2022-08-25 2022.08.24. 2022-08-25 2022.08.24.

6

b19018ba60

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

A Biocont Magyarország Kft. hírlevele ingyenes szolgáltatás, a hírlevélre történő feliratkozás semmilyen kötöttséggel nem jár, bármikor leiratkozhat róla.

Kíváncsi? Adatai megadásával itt feliratkozhat!

Kövessen minket a Facebookon is!

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosarában!
Vásárlás folytatása