WETCIT™

Permetezőszer segédanyag, vízoldható koncentrátum

Hatóanyag: alkohol-etoxilát
Felhasználható: szántóföldi és kertészeti kultúrákban, gomba-, rovar-, és atkaölő szerekhez adagolható tapadás és hatásfokozó
Tárolás: száraz, hűvös helyen, növényvédő szer raktárban
Kiszerelés: 10l, 5l, 1l
Élelmezés egészségügyi várakozási idő: 0 nap
Forgalmi kategória: III. kategória

Hatásmehanizmus

Kellemes narancs illatú, felhasználóbarát, biológiai úton lebomló természetes adjuváns.

A készítmény természetes növényi kivonatok keverékét és biológiai úton lebomló nedvesítő hatóanyagot tartalmaz. A Wetcit permetléhez adása hatékonyan csökkenti a permetlé felületi feszültségét, ezáltal javítja a permetlé fedettséget és a permetcseppek terülését a kezelt felületen. A termék elősegíti a permetlé bejutását és terülését a nehezen elérhető területeken, kéregrepedésekben. A Wetcit javítja a növényvédő szerek hatékonyságát, benedvesíti a rovarok viaszos külső kitinvázát, a víztaszító gombamicéliumokat és spórákat, bejuttatja a rovarölő szereket a testmembránon át és a légzőnyílásokon keresztül a rovarok testébe. A levél újranedvesedésével (pl. harmat) újra teríti a levélen lévő hatóanyagot, de nem hosszabbítja meg a növényvédő szerek lebomlási idejét.

Magyarországon a Wetcit herbicidekkel kombinálva nem engedélyezett, ezért herbicidek hatásfokozására nem használható! A Wetcit tankkeverékhez adása megelőzi a növényvédő szerek maradékainak nem kívánatos kiválását a tartályban és a permetező berendezésben. Megakadályozza a fúvókák eldugulását, ezzel is növelve a kezelés hatékonyságát. Korompenész és mézharmat lemosására is eredményesen alkalmazható!

A Wetcit 80 %-os kén mellé adagolva a gombamicéliumokon dehidratáló hatást ér el. Kerüljük a Wetcit alkalmazását kéntartalmú készítménnyel kombinálva magas hőmérséklet esetén. Ne alkalmazzuk a Wetcit-et réztartalmú szerekkel tankkeverékben virágzás alatt, vagy bármely más rézre érzékeny fenológiai stádiumban, továbbá, ha a permetlé pH-ja alacsonyabb 7-nél. Ugyanakkor a Wetcit az ásványi olajszármazékokkal szemben nem zárja el a növény légzőnyílásait, így azokkal ellentétben sokkal kisebb a fitotoxikusság kockázata!

WetcitTM az Oro Agri International Ltd. bejegyzett markaneve.

Szeretne többet tudni? Forduljon szaktanácsadóinkhoz bizalommal!

Hasznos információk

  • A Wetcit ellenőrzött ökológiai gazdálkodásban is használható!

Letöltések

1 f78670665c Wetcit 1c268d7fbb
Biztonságtechnikai-adatlap.pdf3

Engedélyokirat.pdf3

2

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

A Biocont Magyarország Kft. hírlevele ingyenes szolgáltatás, a hírlevélre történő feliratkozás semmilyen kötöttséggel nem jár, bármikor leiratkozhat róla.

Kíváncsi? Adatai megadásával itt feliratkozhat!

Kövessen minket a Facebookon is!

*A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!