Nematop | rovarölő szer

Biológiai rovarölő szer – hasznos fonálféreg

Nematop olyan fonálféreg készítmény, amely a talajban élő célkártevőt rövid időn belül megtalálja és a fonálféreggel szimbiózisban élő baktériumokkal közösen elpusztítják. Felszaporodnak a kártevő testében és megfelelő körülmények között újabb gazdaállatot keresnek. Ezzel a jelen lévő célkártevőket gyorsan elpusztítják. Mindez azonban csak akkor teljesül, ha a megfelelő időben és talajhőmérséklet mellett nedvesen tartjuk a talajt és a kijuttatás az esti órákban a nap UV sugaraitól védve történik.

Hatóanyag: Heterorhabditis bacteriophora fonálféreg, amely a károsító rovarlárva és báb testében szaporodva fejti ki hatását

Felhasználható: barázdáshátú vincellérbogár ellen

Dózis: 50 millió db/100 m2; 500 millió db/1000 m2
Permetlé: min. 10 l/100 m2

A termék a hosszan tartó, akár egy teljes szezonra szóló hatását fokozatosan fejti ki. A legmagasabb hatékonyság eléréséhez 6-8 hét is szükséges, melyhez rendszeres öntözéssel biztosíthatjuk a megfelelő talajnedvességet.

A 0,5-0,9 mm hosszú fonálférgek a talajban csak a gazdaszervezetet, azaz a károsító lárvát vagy bábot megfertőzve szaporodnak. A fonálférgek baktériumokkal szimbiózisban élnek, amelyek segíthetik a rovarölő hatást.

A Nematop 12 °C feletti talajhőmérsékleten, nedves talajon használható eredményesen.

Mikor alkalmazzam?

A védekezést a fiatal lárvák észlelésekor kell elkezdeni. 

Hogyan használjam ?

A permetlé előkészítése során a csomag teljes tartalmát 15-20 °C-os vízben kell feloldani.

A kijuttatást ajánlott az esti órákban, vagy felhős időben elvégezni. A kijuttatáskor a teljes csomag tartalmát fel kell használni. A kezelést követően 3 héten keresztül öntözzünk, tartsuk nedvesen a talajt! A fonálférgek kijuttathatók öntözőrendszeren keresztül, locsolócsőre szerelhető Nemasprayer-rel, kézi permetezővel, illetve locsolókannával is. Fontos, hogy a szűrőket távolítsuk el és permetező használatakor maximum 4 bar nyomás mellett, 1 mm-es szórófejjel dolgozzunk, különben fennakadhatnak a fonálférgek. A permetlevet elkészítés után azonnal ki kell permetezni folyamatos keverést biztosítva, hogy a fonálférgek számára kellő mennyiségű oxigén álljon rendelkezésre. A készítmények UV érzékenyek, ezért célszerű az esti órákban végezni a kijuttatást. 

A rovarpatogén fonálféreg a talajban használt rovarölő szerek némelyikére érzékeny lehet ezért azok használata esetén legalább várjuk 2 hetet a fonálférgek kijuttatásával.

Hasznos információk

  • A Nematop UV érzékeny, ezért célszerű az esti órákban végezni a kijuttatást!
  • A rovarpatogén fonálféreg a talajban használt rovarölő szerek némelyikére érzékeny lehet, ezért az inszekticid használat előtt min. 3 nappal vagy utána 2 héttel használjuk csak Nematop-ot!
  • Legmagasabb hatékonyság eléréséhez 6-8 hét is szükséges

Letöltések

1
Engedelyokirat.pdf Engedélyokirat.pdf application/pdf
Download 1.18 MB 2023-04-25 2023.04.24. 2021-02-16 2021.02.15.

4

563a75bea2

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

A Biocont Magyarország Kft. hírlevele ingyenes szolgáltatás, a hírlevélre történő feliratkozás semmilyen kötöttséggel nem jár, bármikor leiratkozhat róla.

Kíváncsi? Adatai megadásával itt feliratkozhat!

Kövessen minket a Facebookon is!

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosarában!
Vásárlás folytatása