Nemastar | rovarölő szer

Biológiai rovarölő szer – hasznos fonálféreg

A Nemastar olyan fonálféreg készítmény, amely a talajban élő célkártevőt rövid időn belül megtalálja és a fonálféreggel szimbiózisban élő baktériumokkal közösen elpusztítják. Felszaporodnak a kártevő testében és megfelelő körülmények között újabb gazdaállatot keresnek. Ezzel a jelen lévő célkártevőket gyorsan elpusztítják. Mindez azonban csak akkor teljesül, ha a megfelelő időben és talajhőmérséklet mellett nedvesen tartjuk a talajt és a kijuttatás az esti órákban a nap UV sugaraitól védve történik.

Hatóanyag: Steinernema carpocapsae fonálféreg

Felhasználható: Valamennyi szabadföldi és hajtatott zöldségnövényben, dísznövényben, gyepen, legelőn vakondtücsök, lótetű, lőtücsök (Gryllotalpa gryllotalpa) és vetési bagolylepke (Agrotis segetum) ellen, valamint gyepen és legelőn lószúnyog (Tipula paludosa) ellen.

Dózis: 50 millió db/100 m2; 500 millió db/1000 m2
Permetlé: min. 10 l/100 m2

A termék a hosszan tartó, akár egy teljes szezonra szóló hatását fokozatosan fejti ki. A legmagasabb hatékonyság eléréséhez 6-8 hét is szükséges, melyhez rendszeres öntözéssel biztosíthatjuk a megfelelő talajnedvességet.

Mikor kell kijuttatni?

A betelepítést az első kártevők megjelenésekor kell megkezdeni és a fertőzés mértékétől függően kell ismételni. A kezelendő közeg mindig legyen nedves, de ne álljon rajta a víz!

A kifejlett lótetű elleni kezelést érdemes még a peterakási időszak előtt, a talajhőmérséklettől függően (minimum 12 °C – maximum 30 °C) legkésőbb május végéig elvégezni, de szükség esetén szeptember végéig használható.

A vetési bagolylepke hernyója ellen a Nemastar-t május-június és szeptember-október hónapokban permetezéssel vagy beöntözéssel kell az esti vagy felhős időszakban kijuttatni a lótetű elleni védekezéshez hasonlóan. Gyepterületen, legelőn a készítményt a lószúnyog lárvák ellen szeptember-október hónapokban a vakondtücsök elleni védekezéshez hasonlóan kell előkészíteni és a talajra kijuttatni.

Hogyan használjam ?

A permetlé előkészítése során a csomag teljes tartalmát 15-20 °C-os vízbe kell beleoldani és belocsolni 1 l/m2 mennyiséggel. 

A kijuttatást ajánlott az esti órákban, vagy felhős időben elvégezni. A kijuttatáskor a teljes csomag tartalmát fel kell használni. A kezelést követően 3 héten keresztül öntözzünk, tartsuk nedvesen a talajt! A fonálférgek kijuttathatók öntözőrendszeren keresztül, locsolócsőre szerelhető Nemasprayer-rel, kézi permetezővel, illetve locsolókannával is. Fontos, hogy a szűrőket távolítsuk el és permetező használatakor maximum 4 bar nyomás mellett, 1 mm-es szórófejjel dolgozzunk, különben fennakadhatnak a fonálférgek. A permetlevet elkészítés után azonnal ki kell permetezni folyamatos keverést biztosítva, hogy a fonálférgek számára kellő mennyiségű oxigén álljon rendelkezésre. A készítmények UV érzékenyek, ezért célszerű az esti órákban végezni a kijuttatást. 

A rovarpatogén fonálféreg a talajban használt rovarölő szerek némelyikére érzékeny lehet ezért azok használata esetén legalább várjuk 2 hetet a fonálférgek kijuttatásával.

Tárolás: 4-12 °C-on legfeljebb 6 hétig

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: Előírás szerinti felhasználásakor nincs korlátozás

Hasznos információk

  • A Nemastar ellenőrzött ökológiai gazdálkodásban is használható!
  • Legmagasabb hatékonyság eléréséhez 6-8 hét is szükséges

Letöltések

1
Engedelyokirat.pdf Engedélyokirat.pdf application/pdf
Download 619.81 KB 2023-04-25 2023.04.24. 2021-02-16 2021.02.15.

6

b7208f346e

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

A Biocont Magyarország Kft. hírlevele ingyenes szolgáltatás, a hírlevélre történő feliratkozás semmilyen kötöttséggel nem jár, bármikor leiratkozhat róla.

Kíváncsi? Adatai megadásával itt feliratkozhat!

Kövessen minket a Facebookon is!

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosarában!
Vásárlás folytatása