Isonet L Plus

Feromon légtértelítés a tarka- és nyerges szőlőmoly kártételének megelőzésére

Hatóanyag: szintetikus ivari feromon

Felhasználható: tarka- (Lobesia botrana) és nyerges szőlőmoly (Eupoecilia ambiguella) ellen

Dózis: 5 diszpenzer/ha

Az eszköze leírása: A szintetikus feromonkeverék dupla, cső formájú diszpenzerekben helyezkedik el. Az egyik csőben a felhelyezést megkönnyító alumínium drót található, a másikban, a másik csőben helyezkedik el a feromonkeverék. 

Hatásmechanizmusa: Az Isonet L Plus diszpenzerei olyan mennyiségben és olyan időtartamban bocsátják a légtérbe a tarka és nyerges szőlőmoly nőstény egyedeinek ivari csalogatóanyagát, amely lehetetlenné teszi azt, hogy a hím lepkék szaglás útján megtalálják és megtermékenyítsék a nőstényeket, illetve azok termékeny tojást rakjanak.

Forgalmazási kategória: III.

Tárolás: Száraz, fénytől védett, hűtött helyen (5-10 oC között)

Eltarhatóság: eredeti zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen, szabályos növényvédőszer raktárban 2 év.

Előírt növényvédelmi technológia:

A feromon légtértelítés a 3 ha vagy annál nagyobb ültetvényekben alkalmazható jó eredménnyel. A tavasz folyamán a diszpenzereket egyenletesen elosztva kell kihelyezni a területre úgy, hogy a szegélybe dupla mennyiség kerüljön. A drótszerű diszpenzereket a hajtások fás részeire kell egy csavarással rögzíteni. Drótra és könnyen felmelegedő, vagy állandó napsütésnek kitett növényi részre ne helyezzük az Isonet L Plus-t! A kihelyezést követően az Isonet L Plus hatásideje magyarországi viszonyok között 150-180 napig tart, amely az egész vegetációban elegendő védelmet ad a szőlőmolyok ellen. A diszpenzerek működését feromon csapdák kihelyezésével és a rajzás vizsgálatával ellenőrizhetjük. Ha emelkedik a kártevő létszám, akkor kiegészítő rovarölő szeres kezelésekre van szükség. A szőlőben alkalmazott egyéb kezelések az Isonet L Plus hatását nem befolyásolják. Az uralkodó szélirány és a terület lejtése befolyásolja a diszpenzerek hatását, ezért a tervezéskor mindenképpen keresse fel a területen illetékes Biocont szaktanácsadót!

Szeretne többet tudni? Forduljon szaktanácsadóinkhoz bizalommal!

Hasznos információk

  • Integrált és ökológiai gazdálkodásban egyaránt felhasználható eszköz!
  • Minden adagoló 60 mg tiszta hatóanyagot tartalmaz.
  • A sorok elejére és végére sűrűbben kell kihelyezni a diszpenzereket.
  • Rovarölő szeres kezelések hatására a kártevőkben kialakuló rezisztencia kivédhető.

Letöltések

1 f78670665c Isonet-L-Plus 1c268d7fbb
Biztonságtechnikai-adatlap.pdf3

Engedélyokirat.pdf3

2

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

A Biocont Magyarország Kft. hírlevele ingyenes szolgáltatás, a hírlevélre történő feliratkozás semmilyen kötöttséggel nem jár, bármikor leiratkozhat róla.

Kíváncsi? Adatai megadásával itt feliratkozhat!

Kövessen minket a Facebookon is!

*A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!