Isomate C TT

Feromon légtértelítés almamoly ellen

Hatóanyag: Szintetikus ivari feromon

Felhasználható: Alma, körte, birs ültetvényekben almamoly (Cydiapomonella) ellen

Dózis: 500 db diszpenzer/ha

A feromon párologtató diszpenzereket a megadott dózisban kell kihelyezni a növénykultúrába a célkártevő rajzása előtt. A diszpenzereket az ültetvény sor- es tőtávolságától, valamint művelésmódjától függően, egyenletesen kell szétosztani a területen. A diszpenzereket 1,5-2,5 m magasságban (a fa magasságának 2/3-ára) kell elhelyezni a hajtásokra akasztva. Nem helyezhetők a diszpenzerek fémhuzalra, vagy közvetlen, erős napsütésnek kitett lombrészre. A feromonnal kezelt terület szegélyein sűrűbben kell a diszpenzereket kihelyezni.

Az ültetvénybe kihelyezett diszpenzerek a vegetáció folyamán nagy mennyiségű illatanyagot párologtatnak, amely elfedi a nőivarú lepkék természetes illatanyagát.

Így a hímek nem találják meg a nőstényeket és a párosodás elmarad. Ennek következtében a tojásrakás nem valósul meg, így a kártétel is jelentősen lecsökken.

Mivel az Isomate C TT csak az almamolyra hat, segíti a hasznos élő szervezetek felszaporodását, a természetes rovarfauna fennmaradását. Az Isomate C TT a vegetáció időszaka alatt folyamatosan stabil védelmet nyújt az ültetvénynek, hatékonyságát az időjárás és kipermetezett készítmények nem befolyásolják.

Kapcsolódó tartalom:

Hasznos információk

  • A légtértelítés használatával a rovarölő szeres kezelések száma radikálisan lecsökkenthető, az inszekticidekkel szembeni rezisztencia kialakulásának kockázata kivédhető!

  • Csökken az ültetvényekben dolgozók és a fogyasztó kockázata is, hiszen a feromonoknak nincs szermaradéka!

  • A légtértelítés használata csak 3-5 ha-nál nagyobb összefüggő ültetvényben ajánlott, és minél nagyobb a légtértelítéses terület, annál jobb hatékonyság várható!

Letöltések

1
Engedelyokirat.pdf Engedélyokirat.pdf application/pdf
Download 419.43 KB 2023-04-25 2023.04.24. 2022-09-27 2022.09.26.

4

ac59959064

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

A Biocont Magyarország Kft. hírlevele ingyenes szolgáltatás, a hírlevélre történő feliratkozás semmilyen kötöttséggel nem jár, bármikor leiratkozhat róla.

Kíváncsi? Adatai megadásával itt feliratkozhat!

Kövessen minket a Facebookon is!

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosarában!
Vásárlás folytatása