Camohrex Neem

Vadgesztenyelevél-aknázómoly elleni rovarölő szer

A kártevők táplálkozását blokkoló, vedlésgátló és rovartermékenységet csökkentő hatású rovarölő szerek.

Hatásukat főként fiatal fejlődési alakok (L1-L2) ellen fejtik ki, az imágóknál, illetve a peték esetén termékenységi zavarokat okoznak.

Hatóanyag: azadirachtin-A (a trópusi neem fa magjának kivonata.)

Hogyan hat?

A hatóanyag, mely a táplálkozás gátlásán túl a rovari hormonrendszerre is hatással van, – így kitinszintézis-gátlóként és szaporodásgátlóként működik, – a kártevők szervezetébe főként táplálkozás (rágás- vagy szívogatás) útján jut. Összetett hatásmechanizmusának, valamint a konvencionális rovarölőszerektől eltérő hatásmódjának köszönhetően kiváló rezisztencia-törő tulajdonsággal bír, ezáltal remekül beilleszthető a konvencionális védekezési programokba is. Használata ökológiai gazdálkodásban is engedélyezett. Jó hatású szívókártevők ellen, (például molytetvek), de mélyhatású szerként képes akár a rejtett életmódú levélaknázó fejlődési alakok elérésére is. A hasznos élő szervezetekre csupán mérsékelt gyérítő hatással bír, ugyanis alacsony a környezeti perzisztenciája (maradóképessége), azaz a hatástartóssága korlátozott. Foltkezelésre, precíziós kijuttatásra remekül alkalmazható.

Technikai információk:
A készítményeket ne keverjük más olajos készítménnyel! A hatóanyag fényre érzékeny, ezért ajánlott a kora hajnali, vagy – legjobb – a késő délutáni-, esti permetezés. Rezisztenciakezelési- és védekezéstechnikai okok miatt egy tenyészidőszakban (kultúránként) 2-4* kezelés végezhető.

20 °C feletti hőmérsékleten és erős fényben (tűző napon) történő tárolás során a készítmények hatóanyaga bomlásnak indulhat, ami csökkentheti a hatásukat.

Tárolás:
Eredeti, zárt csomagolásban, száraz, napfénytől védett, hűvös (5-15 °C) helyen 2 év.

Felhasználás:
A készítményt vadgesztenyében vadgesztenye-levélaknázó moly ellen helyszíni megfigyelésre vagy térségi előrejelzésre alapozva a tojásrakás idején és a lárvakelés kezdetén kell alkalmazni. Megfelelő hatása a fiatal lárvastádiumok ellen (L1-L2) van.

Kultúra

Károsító

Dózis (l/ha)

Permetlé (l/ha)

Az utolsó kezelés fenológiai stádiuma

vadgesztenye (közterületen is)

vadgesztenye-levélaknázó moly

3,0

600-1.200

-

*: engedélyokirat szerint

Camohrex-Neem-Vadgesztenyelevel-aknazomoly.

Hasznos információk

  • Miután a Camohrex Neem hatóanyaga is azadirachtin, így hatásmódjára és a felhasználás egyéb körülményeire is azonos módon kell tekintettel lenni. A magas fák kezelése, valamint a közterületi alkalmazás miatt fokozottan ügyelni kell a védőtávolságok és a közterületi kezelés speciális szabályainak betartására!
Camohrex Neem

Letöltések

1
Engedelyokirat.pdf Engedélyokirat.pdf application/pdf
Download 603.72 KB 2023-04-25 2023.04.24. 2021-03-01 2021.02.28.

4

43265b1e5a

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

A Biocont Magyarország Kft. hírlevele ingyenes szolgáltatás, a hírlevélre történő feliratkozás semmilyen kötöttséggel nem jár, bármikor leiratkozhat róla.

Kíváncsi? Adatai megadásával itt feliratkozhat!

Kövessen minket a Facebookon is!

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosarában!
Vásárlás folytatása