Ön itt van: Biopol | Megoldások | Hasznos élő szervezetek | Rovarok ellen – Trichoplus

Trichoplus

Tojásparazita fürkészdarázs a kártevő lepkék tojásai ellen

A kapszulák a Trichogramma pintoi és Trichogramma evanescens fürkészdarázs fajok különböző fejlődési alakjait tartalmazzák. A tojásparazita fürkészdarazsak a kikelésük után azonnal párosodnak, majd a Trichoplus kapszulákból a kialakított röpnyíláson keresztül távoznak. A megtermékenyített nőstények a kártevő lepkék tojásait aktívan keresik. A nőstény fürkész a fiatal lepketojások burkát tojócsövével átszúrja, és a fejlődő hernyó mellé saját tojását helyezi. A Trichogramma tojásból kikelő lárva feléli a lepketojás tartalmát, így megakadályozva a hernyó kikelését.

Alkalmazása: A betelepítést az első kártevők megjelenésekor kell megkezdeni és a rajzás erősségétől függően kell ismételni. Az imágók kb. 10-14 nap alatt hagyják el a polisztirol kapszulát, ezért legalább kettő hétig hagyjuk a kapszulákat a növényeken! A parazitoidokat tartalmazó kapszulákat a kártevő lepke rajzáskezdetekor egyenletes elosztásban, vagy a kártevő gócpontjaiban a termékhez mellékelt papírakasztó segítségével a növények szárára akasztva, vagy más módon rögzítve kell kihelyezni. A kapszulák talajra kerülését el kell kerülni! Erős, elhúzódó kártevő rajzás esetén a sikeres védekezés érdekében a Trichoplus kihelyezését 10-14 naponta ismételni szükséges.

Tárolás: A termék érkezése után törekedjünk a minél korábbi kihelyezésre! A kihelyezésig tároljuk 5 – 10 °C közötti hőmérsékleten.

Kiszerelés: 1200 egyed/kapszula, 1000 db kapszula/tálca

Forgalmi kategória: III. kategória

Kultúra

Károsító

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő

Dózis

kukorica 

kukoricamoly és gyapottok bagolylepke

2

100 kapszula/ha

káposztafélék (fejes káposzta, brokkoli, kelbimbó, karfiol)

bagolylepkék tojásai ellen

2

100 kapszula/ha

hajtatott és szabadföldi paprika és paradicsom

bagolylepkék tojásai ellen

2

100-150 kapszula/ha

 bab, borsó

bagolylepkék tojásai ellen

2

100 kapszula/ha

Hatásmehanizmus

A Trichoplus–ban kihelyezett petefürkészek megoldást jelenthetnek olyan rejtett életmódú kártevők ellen, melyeket a hagyományos növényvédőszerekkel nehezen, vagy egyáltalán nem tudunk hatékonyan kezelni (gyapottok bagolylepke, kukoricamoly). Ez a környezetbarát védekezési mód segítségünkre lehet a növényvédő szerrezisztencia elleni harcban is. Mivel a károsító alak kifejlődését akadályozzuk meg a készítménnyel, alkalmazásával megakadályozható a hagyományosan a károsítás nyomán megjelenő mikotoxintermelő gombák előfordulása is. (pl. Fusarium).

Szeretne többet tudni? Forduljon szaktanácsadóinkhoz bizalommal!

Hasznos információk

  •  A Trichoplus ellenőrzött ökológiai gazdálkodásban is felhasználható!
  • A fürkészek egyes rovarölő szerekre nagyon érzékenyek, ezért a telepítésnél figyelembe kell venni a rovarölő szeres kezelések hatástartamát!

Letöltések

1

0

d84eed39fd

Forduljon hozzánk bizalommal!

Vizi Bernadett

Vezető szaktanácsadó

vizib@biocont.hu

Szász Péter

Üvegházi szaktanácsadó

szaszp@biocont.hu

Biocont Magyarország Kft.

Céginformációk

6000 Kecskemét, Vértes u. 7.
+36-76/320-645
office@biocont.hu
www.biocont.hu

Cégjegyzékszám: 03 09 129884
Adószám: 12980112-2-03

Itt találhat minket!

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosarában!
Vásárlás folytatása