Már a kártevők se a régiek, az időjárás meg végképp nem az.

Tapasztalja Ön is, tudjuk és látjuk nap mint nap mi is.

Aki ma sikerrel akar szőlőt, gyümölcsöket termeszteni, akár szakemberként, akár hobbikertészként az új korszerű módszerekkel eszközökkel kell dolgozzon.

Ebben segít bővített kiadású szakkönyvünk.

„A gyümölcsfák és a szőlő védelme az ökológiai növénytermesztésben”

szakkönyvünk új, immár harmadik kiadása. 600 oldalon keresztül a Közép-Európában előforduló gyümölcsfák és szőlő valamennyi jelentős betegségének, kártevőjének és fiziológiás zavarainak a jellemzése található, természetesen a megoldási lehetőségekkel együtt.

Az utóbbi években az éghajlatváltozás következtében elterjedt új kártevő fajokra kiemelt figyelmet fordítanak a szakemberek. A Biocont Laboratory cég által készült könyv célja bemutatni a növénytermesztés integrált és ökológiai rendszereinek korszerű módszereit, az ökológiai védelmet, az egészséges termesztés lehetőségeit, nehézségeit, megoldásait. A könyv szerzői írnak a jelentősebb betegségek és kártevők kártételeinek tüneteiről, az ökológiai növénytermesztésben alkalmazott védelem eredményeiről, és a módszereiről. Továbbá a könyv ismerteti a legtöbb betegséget, kártevőt, hasznos élő szervezetet és az ökológiai védelem eszközeit, 13 ország 81 szerzőjének több mint 1200 fényképével.

A magyar agráriumban sokat látott kollégáink alkalmazták a tudásanyagot a magyar sajátosságokra, hogy a hazai olvasó választ kaphasson az őt foglalkoztató növényvédelmi és növényművelési kérdésekre.

Ebben az átdolgozott és bővített kötetben további fejezetek kaptak helyet, amelyek a legújabb kutatási eredményekre hivatkoznak, és kiemelten foglalkoznak a gyümölcsfák és a szőlő termesztésével és védelmi rendszerével.

A könyvben többek között az alábbi témaköröket is körbejárják:

  • „Megfigyelés módszerei és a prognosztikai modellek alkalmazása” szőlő védelme az ökológiai termesztésben.
  • Az Ökológiai védelem eszközei fejezet tartalmazza a védelem korszerű ökológiai eszközeinek és növényi tápanyagellátásának a leírását, amelyeket a világ vezető gyártói forgalmaznak. Ezek mind a hivatásos termesztőknek, mind a hobbikertészeknek lehetővé teszik a gyümölcsfák és a szőlő sikeres ökológiai termesztését.
  • A könyv tartalmazza a hasznos élő szervezetek fényképeit és jellemzéseit.
  • Foglalkozik a gyümölcsösök és a szőlő talajának termőképességével és a gyökérrendszerét javító sorköztakaró növényzet jellemzésével.
  • Önálló fejezet foglalkozik a sorköztakaró növények szerepével és a legjelentősebb talajlakó szervezetek csoportjaival.

A könyvet számos új, szemléltető és tájékoztató fénykép, ábra és vázlat egészíti ki, amelyek a leíró szöveggel együtt lehetővé teszik a káros és a hasznos szervezetek gyors azonosítását és egyúttal tanácsokat is adnak, hogyan lehet ezeket a nemkívánatos szervezeteket kíméletes módszerekkel szabályozni vagy a hasznosakat megfelelő beavatkozásokkal támogatni.

A könyv olvasását ajánljuk minden ökológiai és integrált gazdálkodásra nyitott profi és hobbi kertésznek egyaránt.

 

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosarában!
Vásárlás folytatása