Phytoseiulus persimilis

Ragadozó atka

A Phytoseiulus persimilis egy ragadozó atka faj, amely takácsatka elleni biológiai védekezésre használható. A kifejlett egyedek mozgása gyors, színük a narancssárgától a világosbarnáig változhat. Testfelépítését tekintve ez a ragadozó atka kicsit hosszabb, mint a takácsatka. Tojásai oválisak és kétszer olyan nagyok mint a takácsatka tojások.

Alkalmazás: A Phytoseiulus persimils 20 °C feletti hőmérsékleten a legaktívabb, 70%-os relatív páratartalom mellett. A csomagolás tartalmát vékony rétegben, egyenletesen eloszlatva szórjuk a növény leveleire. Az ajánlott dózis 2-50 egyed/m2.

Kiszerelés és csomagolás: 500 ml-es palackban, ami kb. 2000 ragadozó atkát tartalmaz.

Tárolás: A palackokat a kijuttatásig vízszintes helyzetben, sötétben, 8°C és 10°C közötti hőmérsékleten kell tárolni! Maximális eltarthatóság 2 nap!

Forgalmi kategória: III. kategória

Kártevő

Kultúra

Alkalmazás száma (alkalom/ tenyészidőszak)

Felhasználás módja

Dózis (egyed/m2)

takácsatka

hajtatott-paprika, uborka,
tojásgyümölcs, paradicsom,
dinnye, szamóca, dísznövények, gyógy- és
fűszernövények

paprika, uborka,
tojásgyümölcs: 2-3
szamóca: 4-8
dísznövények: 3-5

növényre szórás

2-50
egyed/m2

Életciklus és hatékonyság:

Egy felnőtt nőstény képes 60 tojást is lerakni, melyekből 2-3 nap alatt lárvák fejlődnek. A ragadozó atkának lárva stádiumban nincs szüksége táplálékra, a nimfák és az imágók takácsatkákat fogyasztanak. A ragadozó atkák napi 5-20 zsákmányt fogyasztanak el. Fontos szempont, a megfelelő páratartalom kialakítása! A Phytoseiulus persimilis ragadozó atka számára a 15-25 °C-os hőmérséklet és a 70% körüli páratartalom az ideális. Törekedjünk a kedvező feltételek megteremtésére!

ragadozó atka

Hasznos információk

  • A Phytoseiulus persimilis ellenőrzött ökológiai gazdálkodásban is felhasználható!
Phytoseiulus persimilis ragadozó atka

Letöltések

1

0

b7208f346e

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

A Biocont Magyarország Kft. hírlevele ingyenes szolgáltatás, a hírlevélre történő feliratkozás semmilyen kötöttséggel nem jár, bármikor leiratkozhat róla.

Kíváncsi? Adatai megadásával itt feliratkozhat!

Kövessen minket a Facebookon is!

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosarában!
Vásárlás folytatása