Nemycel | rovarölő szer

Biológiai rovarölő szer – hasznos fonálféreg

A Nemycel hasznos fonálféreg készítmény a gombaszúnyogok elleni védekezés legbiztonságosabb és leghatásosabb módja. A készítménnyel sikeresen és hatékonyan pusztíthatóak a gombaszúnyogok lárvái. A Nemycel használatával megszűnnek a betakarítás során repkedő bosszantó rovarok és az általuk terjesztett gombás betegségek.

A Nemycel készítményben megtalálható hasznos fonálférgek a termesztőközegben élő szúnyoglárvákat rövid időn belül megtalálják és a fonálféreggel szimbiózisban élő baktériumokkal közösen elpusztítják azokat. Felszaporodnak a kártevő testében és elhagyva azt, megfelelő körülmények között újabb gazdaállatot keresnek. Ezzel a jelen lévő célkártevőket elpusztítják.

Hatóanyag: Steinernema feltiae fonálféreg, amely a károsító rovarlárva testében szaporodva fejti ki hatását

Felhasználható: gombaszúnyogok ellen

Dózis: 2 millió fonálféreg/ liter/m2

Kijuttatási stratégia:

  • Egyszeri kijuttatás: takarás után 4-5 nappal 2 millió/m²
  • Osztott kijuttatás: takarás után 4-5 nappal 1 millió/m², majd 7-10 nappal később 1 millió/m2

Permetlé: 0,5-1,0 liter/m²

Nemycel gombaszúnyog

Hogyan használjam?

A gombalegyek elleni védekezést a takaróföld komposztra való ráhelyezését követően célszerű elvégezni az előírt mennyiségű fonálféreg lárva kijuttatásával. A permetlé előkészítésé során a csomag teljes tartalmát beletéve a 15-20 °C-os vízbe folyamatos keverés mellett törzsoldatot készítünk. A felbontott zacskó teljes tartalmát még aznap célszerű felhasználni. Előkészítés után azonnal permetezzük ki vagy öntözzük ki 0,5-1,0 1/m² vízmennyiséggel a takaróföld nedvességtartalmától függően háti permetezővel vagy öntözőkannával. 

Háti permetező használata esetén a gép tartályát előzetesen alaposan ki kell tisztítani, mert a fonálféreg érzékeny a növényvédő szer maradékokra. Az eltömődés elkerülése érdekében távolítsuk el a szűrőket. Használjunk maximum 5 bar nyomást, a szórófej nyílása legalább 0,5 mm legyen (javasolt méret: 1 mm-es szórófej-nyílás). A szuszpenziót egyenletesen kell a termesztó közeg felszínére kijuttatni. Folyamatos keveréssel megelőzhető a fonálférgek leülepedése a tartály alján. A kijuttatást a várható befertőződés mértékétő1 függően 7-10 nap múlva javasolt megismételni. A kijuttatás utáni időszakban a talajt tartsuk nedvesen.

Keverhetőség

A Nemycel a legtöbb növényvédőszer hatóanyaggal keverhető, azonban bizonyos hatóanyagok csökkenthetik a fonálférgek életképességét, ezért a keverhetőséggel kapcsolatban érdeklődjön a területileg illetékes szaktanácsadónál.

Nemycel gombaszúnyog

Hasznos információk

Magas hatékonyság
Nemycel alkalmazásával a komposztban lévő lárvák 80%-a elpusztítható.

Magas kompatibilitás
A legtöbb növényvédő szer hatóanyaggal keverhető.

100% organikus
Nem használunk kémiai adalékanyagot a készítményben, ezért gyártásunk megfelel a FiBL és az OMRI követelményeinek.

Nincs mikroműanyag
Nem használunk semmilyen mikroműanyagot. A Nemycel természetes kovaföld alapú, azzal az előnnyel, hogy könnyen oldódik vízben, és nem tömíti el az öntözőrendszert

Tanúsított fenntarthatóság az OMRI-val és a FiBL-lel
A Nemycel OMRI és FiBL tanúsítvánnyal rendelkezik, és megfelel a legmagasabb ökológiai szabványoknak. A Nemycel előállításához nem használnak fel szintetikus vagy géntechnológiával módosított szervezeteken alapuló termékeket.

Supporter

Letöltések

1
Engedelyokirat.pdf Engedélyokirat.pdf application/pdf
Download 185.13 KB 2023-04-25 2023.04.24. 2022-07-08 2022.07.07.

2

ca2a431774

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

A Biocont Magyarország Kft. hírlevele ingyenes szolgáltatás, a hírlevélre történő feliratkozás semmilyen kötöttséggel nem jár, bármikor leiratkozhat róla.

Kíváncsi? Adatai megadásával itt feliratkozhat!

Kövessen minket a Facebookon is!

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosarában!
Vásárlás folytatása