Nematop

Biológiai rovarölő szer – makroszervezet

Nemastar olyan fonálféreg készítmény, amely a talajban élő célkártevőt rövid időn belül megtalálja és a fonálféreggel szimbiózisban élő baktériumokkal közösen elpusztítják. Felszaporodnak a kártevő testében és megfelelő körülmények között újabb gazdaállatot keresnek. Ezzel a jelen lévő célkártevőket gyorsan elpusztítják. Mindez azonban csak akkor teljesül, ha a megfelelő időben és talajhőmérséklet mellett nedvesen tartjuk a talajt és a kijuttatás az esti órákban a nap UV sugaraitól védve történik.

Hatóanyag: Heterorhabditis bacteriophora fonálféreg, amely a károsító rovarlárva és báb testében szaporodva fejti ki hatását

Felhasználható: Dísznövények talajában barázdáshátú vincellérbogár ellen

Dózis: 1 tasak/m2, azaz 500.000 db fonálféreg/m2

A termék a hosszan tartó, akár egy teljes szezonra szóló hatását fokozatosan fejti ki. A legmagasabb hatékonyság eléréséhez 6-8 hét is szükséges, melyhez rendszeres öntözéssel biztosíthatjuk a megfelelő talajnedvességet.

A 0,5-0,9 mm hosszú fonálférgek a talajban csak a gazdaszervezetet, azaz a károsító lárvát vagy bábot megfertőzve szaporodnak. A fonálférgek baktériumokkal szimbiózisban élnek, amelyek segíthetik a rovarölő hatást.

A Nematop 12 °C feletti talajhőmérsékleten, nedves talajon használható eredményesen.

A védekezést a fiatal lárvák észlelésekor kell elkezdeni. A permetlé előkészítése során a csomag teljes tartalmát 15-20 °C-os vízbe kell beleoldani. Az öntözőkanna, vagy szűrők eltávolítása után min. 10 l/100 m2 oldatot kell a területre kiöntözni vagy kipermetezni. Permetező gép használatakor maximum 5 bar nyomás mellett, 1 mm-es szórófejjel dolgozzunk! A bekevert készítményt 4 óránál hosszabb időn keresztül ne tároljuk! A kezelést követően 3 héten keresztül öntözzünk-tartsuk nedvesen a talajt!

Szeretne többet tudni? Forduljon szaktanácsadóinkhoz bizalommal!

Hasznos információk

  • A Nematop UV érzékeny, ezért célszerű az esti órákban végezni a kijuttatást!
  • A rovarpatogén fonálféreg a talajban használt rovarölő szerek némelyikére érzékeny lehet, ezért az inszekticid használat előtt min. 3 nappal vagy utána 2 héttel használjuk csak Nematop-ot!
  • Legmagasabb hatékonyság eléréséhez 6-8 hét is szükséges

Letöltések

1 3b2a626fa2 Nematop d2047cfc7b
Biztonságtechnikai-adatlap.pdf3

Engedélyokirat.pdf3

2

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

A Biocont Magyarország Kft. hírlevele ingyenes szolgáltatás, a hírlevélre történő feliratkozás semmilyen kötöttséggel nem jár, bármikor leiratkozhat róla.

Kíváncsi? Adatai megadásával itt feliratkozhat!

Kövessen minket a Facebookon is!