Ecovin 2.0 | sorköztakaró

Sorköztakaró vetőmagkeverék szőlő és gyümölcsös ültetvényben

Az Ecovin 2.0 egy fajgazdag sorköztakaró vetőmagkeverék, amely természetes módon javítja a talaj állapotát, vízháztartását és a tápanyagok hasznosulását. A keverék apró és nagyobb méretű magokat is tartalmaz, külön csomagolva (zsákban zsák megoldással), lehetővé téve ezáltal a különböző mélységbe történő vetésüket.

Hogyan hat?

Több kísérlet igazolta már, hogy a szőlő számára legideálisabb sorközművelési eljárás a takarónövényzet telepítése. Védi a területet az eróziótól, ugyanakkor lazítja és stabilizálja a talajt.

Ecovin 2.0 sorköztakaró vetésével nő a terület növényi összetételének fajgazdagsága és helyreáll az ökológiai egyensúly, visszaszorulnak a káros évelő gyomok. A sorköztakarással a hasznos élő szervezetek felszaporodásának életterét is biztosítjuk.

Az ültetvény biodiverzitásának növelése mellett, a különböző növénycsaládból származó fajok mindegyikének megvan a saját feladata, amely speciálisan a szőlő- és gyümölcsültetvényeknek megfelelően lett összeválogatva.

Technikai információk:

A növénytakarót virágzás után 10-15 cm-es magasságban kell lekaszálni, így a növényállomány képes megújulni.

A megfelelő időben elvégzett kaszálással (csapadéktól és a növényi magasságtól függően) több évig fenntartható sorköztakaró növényzetet hozhatunk létre.

Vetés

Az optimális vetésidő tavasszal márciusban és áprilisban, ősszel pedig szeptemberben és októberben van. Az első vetések alkalmával ajánlott az apró morzsás, jó minőségű vetőágy megfelelő időben történő előkészítése.

Összetétele

Vetőmagnorma

Vetésidő

Baltacim, Komlós lucerna, Mézontófű, Magvas gomborka, Nyúlszapuka, Bíborhere, Hajdina, Tarka koronafürt, Keskeny levelű útifű, Szarvaskerep, Vadmurok, Fűszerkömény, Fehér here

40 kg/ha, minden második sor esetén 20 kg/ha

március, április, esetleg szeptember, október

Hasznos információk

  • Lazítja és stabilizálja a talajt, ugyanakkor védi a kiszáradástól és az eróziótól
  • A pillangós fajösszetétel nitrogénnel dúsítja a talajt
  • Elősegíti a gazdag talajélet kialakulását
  • Csapadékos időszakban is járhatóvá teszi a területet
  • Visszaszorulnak a káros évelő gyomok
  • Életteret biztosít a hasznos élő szervezetek felszaporodásához, alternatív táplálékforrás a beporzóknak
sorköztakaró

Letöltések

1

0

55a958b8b4

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

A Biocont Magyarország Kft. hírlevele ingyenes szolgáltatás, a hírlevélre történő feliratkozás semmilyen kötöttséggel nem jár, bármikor leiratkozhat róla.

Kíváncsi? Adatai megadásával itt feliratkozhat!

Kövessen minket a Facebookon is!

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosarában!
Vásárlás folytatása