Champion 2 FL

Korszerű, könnyen kezelhető, biztonságosréz-formuláció

Hatóanyag: 240 g/l fémréznek megfelelő rézhidroxid

Hogyan hat?

A Champion 2 FL egy rendkívül kíméletes és kiemelkedően nagy hatású réz-formuláció a kórokozók elleni védelemben. A Champion 2 FL legfeljebb 480 g/ha kezelésenkénti rézmennyiség mellett teszi lehetővé a hatásos védekezést, így többszöri felhasználás esetén is meg tudunk felelni a kijutatott fémrézmennyiségre vonatkozó évi 4 kg/ha-os korlátozásnak.

Alacsony fitotoxicitás-kockázatú gombaölő szer, amely apró kristályméretével nagyobb fajlagos felületen képes egyenletes, vékony rétegben befedni a növényt. A permetcsepp-foltok kialakulása (mint esztétikai jelenség) – különösen adalékanyag pl. Wetcit hozzáadásával – kiküszöbölhető. A kis méretű, nagy fajlagos felületű rézhidroxid kristályok egyenletes, folyamatos rézion kibocsátásra képesek így a fémréztartalom hatékonyan hasznosul. A folyékony formulációnak köszönhetően nem porzik, jól elegyedik, nem csomósodik, viszonylag alacsony lémennyiséggel is kipermetezhető*.

Tárolás: zárt, száraz, hűvös, de fagymentes helyen (ún. szabályszerű növényvédő szer raktárban, v. tárolóban): 3 év.

Szeretne többet tudni? Forduljon szaktanácsadóinkhoz bizalommal!

Hatásos

Használható

Dózis (l/ha)

Megjegyzés

Lisztharmat kivételévelbaktériumos, gombás eredetű betegségek, mint például ágelhalás, levéllyukacsosodás, monilia, apiognomónia, tafrinás levélfodrosodás, szőlőorbánc, málna-vesszőbetegségek, fenésedés, peronoszpórafélék (szőlőperonoszpóra, hagymaperonoszpóra,burgonya-, illetve paradicsomvész), aszkohitás- ,cerkospórás-, alternáriás-, ramuláriás-, fómás levélfolt-betegségek, rozsdabetegségekellen**.

Almatermésűek, csonthéjasok, héjasok
szőlő (bor-, csemege-)
zöldségfélék (paprika, paradicsom)
kabakosok
málna, hüvelyesek, hagyma, cukorrépa dísznövények, díszfák

1,75-2,0 (tűzelhalás ellen:2,25-3,0)
virágzás előtt: 1,75;
virágzás után: 2,0
2,0-3,0 (0,2%)
1,75-2,0 (0,1-0,5%)
1,75-2,0
1,75-2,0 (0,3-0,5%)

*: A permetlé-mennyiség megválasztásánál a védendő növényfelszín egyenletes befedésére kell törekedni a levelfonákon, a lombozat belsejében és fáknál a lombkorona felső részén is, tekintve, hogy kontakt hatású, többhatáshelyű hatóanyag.

**: engedélyokirat szerint

Hasznos információk

  • A Champion 2 FL ellenőrzött ökológiai gazdálkodásban is felhasználható!

Letöltések

1 ed61ac5f5b Champion-2-FL 9096923fe2
Biztonságtechnikai-adatlap.pdf3

Engedélyokirat.pdf3

2

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

A Biocont Magyarország Kft. hírlevele ingyenes szolgáltatás, a hírlevélre történő feliratkozás semmilyen kötöttséggel nem jár, bármikor leiratkozhat róla.

Kíváncsi? Adatai megadásával itt feliratkozhat!

Kövessen minket a Facebookon is!

*A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!