Mivé lett a talajélet? – Talajkondícionálás Transformerrel

A XXI. század mezőgazdasága egyre komolyabb, korábban elképzelhetetlennek tartottátalakulásokkal szembesül. A drasztikus klimatikus változások, a beporzó rovaroktömeges pusztulása vagy a talaj termőképességének radikális leromlásamind-mindkomoly kihívást jelentenek a jelen és a jövő mezőgazdálkodóinak. Ez utóbbi, tehát a termőtalaj problémája talán az egyik legfontosabb kérdés, ami megoldásra vár.

A talaj élettér. Különböző típusú mikro- és makroorganizmusok élőhelye, ezek összessége alkotja a talajéletet, a talaj termőképességét. Az emberi beavatkozás, a helytelen művelés ennek az egyensúlynak a felborulását eredményezte. A szántás, a műtrágyázás, a vegyszeres gyomirtás, a gépek okozta talajtömörödés mind ahhoz vezetett, hogy a talaj fokozatosan vesztett vitalitásából és ezzel együtt szerkezete is jelentősen átalakult. Ezáltal vagy megtartani, vagy épp elvezetni nem tudja a csapadékot.

A talaj szerkezetére jelentős átalakító hatást gyakorol a Biocont kínálatában szereplő Transformer talajkondícionáló készítmény, amely a víz felületi feszültségét megbontva a folyadékot a talajszemcsék belső szerkezetébe, a mikrokapillárisokba vezeti. Hatására jelentősen csökken a rögösödés a talajban és helyreáll, illetve hatékonyabban működik a kapilláris szerkezet, melynek köszönhetően a talajrészecskék teljesebb vízfelvételével mind a víztartó képesség, mind pedig a csapadékbefogadó képesség látványosabb.A belvíz okozta problémákat is orvosolja, csökkenti a talaj tömörödöttségét és segíti a pangó vizek elvezetését, beszivárgását a talajba.

A növények jobb vízellátottsága mellett a Transformer használata segíti a talaj tápanyag szolgáltató képességét és a víz egyenletes eloszlását a talajban. A hidrofób talajok esetében segíti a talajvíztaszításának megszüntetését.Az egyenletesebb víz és levegőellátottságnak köszönhetően a talaj mikrobiológiai egyensúlya helyreáll, a hasznos mikrobák fejlődését és ezzel együtt a gyökerek növekedését és fejlődéséhez is nagyban hozzájárul. A Transformer hatására jobb lesz a növényi kondíció és a stressztűrés, mert a növények erősebb gyökereket, dúsabb gyökérzetet fejlesztenek, így javul a termésminőség, illetve nagyobb korai és magasabb minőségű terméshányadra számíthatunk.

A készítmény segítségével egyenletes fejlettségű, erős gyökérzetű növényekkel indulhatunk neki a szezonnak.

 

 

Használatával a parkok, sportpályák gyepfelületei is látványosanjavulnak. A fűmagok egyenletesen kelnek, gyorsabban nőnek, egészséges gyökérfejlődés mellett, így megszüntethetők a gyepeken gyakorta kialakuló sárga, száraz foltok. A túlöntözés sem okoz tehát problémát és a tápanyagok is jobban hasznosulnak.

Összetételének köszönhetően(alkohol-etoxilát és növényi kivonatok) könnyen lebomlik a talajban, és járulékos pozitív hatásként öntözőrendszeren keresztüli használata a csővezetékben megszünteti a lerakódásokat, így a vezetéket nem kell külön kezelni.

Kattintson ide és ismerje meg Ön is a Transformer előnyeit!

A cikk szerzője:

Szabó Iván

Szaktanácsadó

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

A Biocont Magyarország Kft. hírlevele ingyenes szolgáltatás, a hírlevélre történő feliratkozás semmilyen kötöttséggel nem jár, bármikor leiratkozhat róla.

Kíváncsi? Adatai megadásával itt feliratkozhat!

Kövessen minket a Facebookon is!

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosarában!
Vásárlás folytatása