Rézkészítmények használata a baktérium és gomba eredetű betegségek ellen

Folyékony, könnyen kezelhető, alacsony fémréz tartalmú, kíméletes réz-hidroxid hatóanyagú készítmény.

Monília, varasodás, foltbetegségek, baktériumos betegségek és a fás részek betegségei ellen réztartalmú készítményeket alkalmazhatunk, melyek a megelőző védekezés részekéntkulcsfontosságú szerepet töltenek be növényvédelmünkben!

Választásuknál ne az ár legyen a fő szempont, mert formulációjukban, hatóanyagukban is komoly különbségek vannak!

  • Folyékony rézkészítmény választásánálnem lesz gondunk a porzással, csomósodással. Fontos szempont, hiszen egyenletes hatóanyag-eloszlást és ezáltal egyenletes hatást, alacsony fitotoxicitási veszélyt biztosíthatunkmagunknak.
  • A réz-hidroxidok a különböző rézvegyületek közül a legkíméletesebbek a növényekkel szemben.
  • Kiemelten fontos a rézkorlátozásnak való megfelelés, amelyelőírja, hogya növényvédelem során a készítményekkel kijuttatható fémréz tartalom 7 év alatt maximum 28 kg lehet hektáronként. Ez azt jelenti, hogy egy évre levetítve 4 kg körüli mennyiséget juttathatunk ki.
    A Champion 2 FL esetében a literenkénti fémréztartalom rendkívül alacsony, mindössze 240 g, melyet apró kristályméretének köszönhetünk,ezáltal azonos mennyiségű fémréz nagyobb fajlagos felületen képes a rézion egyenletes kibocsátására, ígytöbbszöri alkalmazás esetén sem lépjük túl a korlátozásban meghatározott határértéket.

Ezeket számításba véve válasszuk meg az év folyamán általunk felhasznált réz készítményeket a kultúráinkban az igényeiknek, a várható kezelés gyakoriságok függvényében!

A cikk szerzője:

Ruszák Csenge

Szaktanácsadó

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

A Biocont Magyarország Kft. hírlevele ingyenes szolgáltatás, a hírlevélre történő feliratkozás semmilyen kötöttséggel nem jár, bármikor leiratkozhat róla.

Kíváncsi? Adatai megadásával itt feliratkozhat!

Kövessen minket a Facebookon is!

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosarában!
Vásárlás folytatása